Regieworkshop Maarten Mourik

 

Blijf dicht bij jezelf

5 maart 2016

Ieder koor heeft een eigen karakter, met eigen sterke punten en eigen beperkingen. Ieder lied heeft betekenis dat ligt besloten in de tekst, muziek en het arrangement.

 

Mourik brengt in zijn regie die twee elementen samen zodat ze elkaar wederzijds versterken: het koor straalt en voelt zich comfortabel in de gekozen zetting, en de zangers communiceren daadwerkelijk de betekenis van het lied naar het publiek.

 

In zijn workshop focust Mourik - met een vocal group als levend oefenmateriaal - op het leren kennen van het karakter van de groep, het zoeken naar de (onderliggende) betekenis van een lied, en op manieren hoe je binnen die gegevens tot een heldere vorm komt waarbij het volgen van jouw eigen creativiteit en intuïtie centraal staan.

 

 

Over Maarten

Maarten MourikMaarten Mourik was oprichter en artistiek leider van de a capella theatergroep Montezuma's Revenge en heeft als zanger/acteur 12 jaar lang internationaal met de groep getoerd. Mourik is als stafdocent Muziektheater verbonden geweest aan het Rotterdams Conservatorium CODARTS en gaf les aan NIDA, de Theaterschool van Sydney. Als regisseur heeft hij meegewerkt aan verschillende professionele opera-, musical- en kleinkunst-producties.

Naar aanleiding van zijn theaterstuk over het leven van Adele Bloemendaal met Sanne Wallis de Vries en Paul Groot heeft hij een veelbesproken documentairefilm gemaakt Adele Bloemendaal: eens wil ik er van af zijn. Mourik geeft workshops aan en werkt als freelance regisseur met koren en vocal groups (o.a. Montezuma's Revenge, Femmage, Rock4, Leeuwenhart).

 

Delen: