Regieworkshop Oda Buijs

 

Het verhaal als basis

16 januari 2016

Een groep zingende mensen die met hart en ziel muziek maakt en die ook nog theatraal ondersteunt; iets mooiers bestaat er haast niet.

 

In mijn workshop ga ik uit van de eigen kracht van het muzikale verhaal dat zich moet nestelen in de harten van het publiek. Om dat gezongen verhaal krachtig te ondersteunen met theatrale beelden, ga ik allereerst uit van de muziek, die is leidend. Wat daarin gebeurt moet op een of andere manier zichtbaar gemaakt worden door de zangers en daarvoor hoeft hij/zij eigenlijk nauwelijks te spelen; hij hoeft het verhaal niet te illustreren.

 

Ik maak een setting en ik help de zangers die zo helder en verrassend mogelijk op scene te verbeelden door middel van eenvoudige beweging (ook in de ruimte) en liefst onverwachte wendingen. Humor wordt daarbij niet geschuwd! Integendeel, als we willen ontroeren moet er vaak eerst gelachen kunnen worden.

 

Veel plezier, energie en overgave is het resultaat!

 

 

Over Oda

Oda BuijsToneelacademie Maastricht (regie/docent theater) en in 1993 de kopstudie Regie aan de Jekerstudio (Maastricht).

Mijn passie is muziek en theater combineren in eigenzinnige producties die spannend muzikaal theater opleveren. Zowel in intieme solo’s van kleinkunstenaars en zangers, als in grote muziektheaterwerken met koor en orkest.

Inmiddels heb ik een geheel eigen stijl van koorregie ontwikkeld.

 

Een greep uit mijn muziektheaterwerk:

In 2010 spelregie bij het internationaal befaamde rietblazersensemble Calefax in de productie De Muziekfabriek. In 2012 won deze productie de prestigieuze Duitse Junge Ohren Preis.

En eveneens in 2010 won ik met mijn regie van Vocaal Ensemble de Windh , componist Frans van Hoek, het Nederlands Koorfestival ; zowel de juryprijs als de publieksprijs.

En dagelijks ben ik druk bezig als docent / coördinator aan de Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg; Academie voor Theater en academie voor Muziektheater.

 

Delen: