Regieworkshop Tessa Kortenbach

 

De cirkel in

10 juni 2017

"De cirkel in" is een verdiepende stap die je kunt volgen nadat je de coaching ‘’de cirkel rond’’ hebt gevolgd. Waar de cirkel rond zich heel effectief richt op indrukwekkende presentatie zal de cirkel in een stapje verder gaan. 

 

In het ochtendprogramma blikken we heel kort terug op de compacte methode ‘’de cirkel rond’’. Deze methode bestaat uit 7 stappen en focust zich op het overbrengen van een indrukwekkende presentatie. De cirkel rond richt zich vooral op lichaamstaal, houding, beweging en mimiek. Kleine veranderingen hebben grote effecten!

Hierna zullen we de cirkel in gaan.

 

Ontwikkeling regie

Jullie gaan leren hoe je verschillende formaties/ regiebeelden kunt maken, noteren en inzetten in een muziekstuk. Jullie zullen zelf een opkomst ontwikkelen en regisseren, en hiernaast krijg je handvatten om een mooie doorloop te creëren.

In dit hele proces zullen jullie ervaren hoe je muziek kunt interpreteren/ analyseren, we gaan luisteren en zoeken naar signalen in de muziek. We gaan experimenteren, ervaren en zien dat 1 lied op zoveel verschillende manieren uitgevoerd kan worden. Je zult merken dat je veel inspiratie op zult doen om mee te nemen naar je eigen koor.

 

Overbrengen van een regie: Masterclass

In het middag programma zal ik (een aantal van jullie) gaan coachen hoe je het beste jouw regie kunt overbrengen. Hoe plaats jij je voor de groep, hoe kom je over, hoe neem je de leiding? Waar moet je op letten? Dit doen we aan de hand van de 2 nummers die jullie als voorbereiding hebben ingestudeerd.

We zullen elkaar helpen door afwisselend de rol van zanger, observator en koorregisseur op je te nemen (ik zal dus niet met een gastkoor werken).

 

Voorbereiding

Om het beste uit deze training te halen is het verzoek aan elke deelnemer dat jullie twee nummers instuderen.

(maakt niet uit welke stemgroep)

All of me (John Legend)

California dreaming (Mama’s and the Papa’s)

Deze twee nummers zullen wij gaan gebruiken tijdens deze trainingsdag.

 


Over Tessa

Tessa Kortenbach is een enthousiaste en gedreven mindfulness, dans en stemtherapeut. Ze heeft zich gespecialiseerd in de combinatie van dans en stem. Hoe werken deze twee facetten samen en hoe kan het elkaar versterken? Naast het werken in haar eigen therapiepraktijk geeft ze presentatietrainingen en masterclasses aan zangers, sprekers en vocalgroups. Voor verschillende organisaties waaronder: de Nederlandse reisopera, het Conservatorium te Enschede en het Orkest van het Oosten ontwikkelt ze diverse workshops, lesmethodes, lesmodules en lesdagen gericht op de combinatie van dans en stem.

Naast therapeutisch en docerend werk zingt ze als lichtzangeres voor dementerenden en stervenden, reist ze Nederland, Duitsland en België rond als zangeres bij de zingende obers en speelt ze in muzikale kindervoorstellingen.

 

 

Delen: