In the spotlight: Spotz!

 

Wij zijn vocal group Spotz!, een groep enthousiaste zangers en zangeressen met passie en liefde voor muziek die op een goed niveau een afwisselend repertoire willen zingen. Spotz! is opgericht in 2009 als klein koor met een streven naar maximaal veertien personen. Iedere stem doet er dus toe.

 

Al onze leden hebben zangervaring en zijn vaak, net als velen, begonnen in een groter koor en hebben via diverse groepen en groepjes en/of zangles hun weg gezocht, die uiteindelijk uitkwam bij Spotz!.  Sommigen zongen voorheen wat meer klassiek, anderen meer jazzy of popmuziek. We komen allemaal aan onze trekken doordat al deze verschillende muzikale genres tot uiting komen in het repertoire dat we kiezen. Kijk eens op onze site: www.vocalgroupspotz.nl als je meer wilt weten!

De groep functioneert democratisch; iedereen neemt een taak op zich en besluiten worden gezamenlijk genomen. Daardoor is er een grote betrokkenheid bij de groep.

 

We zingen a cappella en meerstemmig. Soms vormen we deelgroepjes om in kleinere setting een stuk in te studeren, zodat ieder zijn eigen partij heeft. Uit de wijde omgeving komen we elke donderdag naar Velp voor de repetities. Noten studeren doen we thuis, indien gewenst met behulp van midi’s. Op de repetitie werken we aan samenklank, stemkwaliteit, klankkleur, dynamiek en presentatie.

 

Muzikaal leiders

De eerste jaren werkten we onder leiding van Esther van der Heijden. Het was zoeken naar de samenhang en de richting. Soms vertrok iemand, maar altijd kwamen er weer nieuwe enthousiaste mensen voor in de plaats. Esther was van grote waarde door haar inbreng, haar humor en haar inzet. Onder haar leiding vormde zich een hechte groep die elke week weer met plezier met elkaar zong.

Sinds het voorjaar van 2012 werken we onder de inspirerende leiding van Wilbert Friederichs, die aan ons repertoire ook een aantal van zijn eigen stukken heeft toegevoegd. Wilbert laat ons koor swingen, is voorstander van meer Nederlands repertoire en onderzoekt met ons hoe de tekst van een lied het best kan worden uitgedragen. Met zijn gedrevenheid en enthousiasme zet hij een duidelijk stempel op Spotz!. We hebben weer een hele ontwikkeling voor ons liggen. Zijn in de zangwereld bekende naam – onder meer van Mezzo Macho en de samenwerking met Jetse Bremer – had aantrekkingskracht, zodat we een aantal nieuwe ervaren leden konden inschrijven. Voor ons voelt deze periode als een grote stap in onze ontwikkeling.

 

Optredens

We vinden het leuk om onszelf regelmatig te laten horen. Dat kan zijn zomaar op straat, tijdens een korenfestival of op verzoek. In de eerste jaren van ons bestaan hebben wij onder andere opgetreden in Amphion Doetinchem, tijdens het Arnhems Korenfestival 2011 in het Stadhuis en de bibliotheek, in het Zeeuwse kerkje van het Openluchtmuseum en in het Theater onder de Molen in Linde. We zullen begin 2013 meewerken aan de theaterproductie WestWaarts van het Arnhemse productiehuis De Plaats en in april van dat jaar te horen zijn bij Volkoren te Arnhem. We streven naar een eigen avondvullend optreden in het najaar van 2013.

 

En we geven het stokje door aan... Notice

We vinden het geweldig dat we van Schudden Voor Gebruik de mogelijkheid hebben gekregen om ons in de nieuwsbrief en op de website van BALK te presenteren. Bedankt daarvoor en veel succes met jullie komende programma!

Wij geven het stokje nu door aan Notice . Dit groepje bestaat uit zes vrouwen. Verschillende leden van Spotz! hebben met één of meer van hen samen gezongen. We kunnen een optreden van Notice van harte aanbevelen.

 

Delen: