In the spotlight: Mooche

 

Nice to Mooche you!

 

Two is company, three is a crowd, six is… Mooche!

Begin 2012 startte de muzikale tocht van drie nationaliteiten in één vocal group, Mooche:

een unieke combinatie van  Nederlandse, Ierse en Belgische stemmen.

En hoewel dus nog maar korte tijd en route hebben wij (Ingrid, Anne, Mariska, Roeland, Marty en Theo) bij elkaar al heel wat a capella kilometers gemaakt:  in andere groepen en koren, (inter-) nationaal prijswinnend of zelfs op televisie. Onderweg is er dus genoeg van elkaar te leren!

In onze rugzak? Vocal pop, close harmony, ballads, rock en jazz.  Bijna al ons repertoire is speciaal voor ons gearrangeerd, want  we hebben drie arrangeurs  in ons midden: Theo, Roeland en Marty. Wat een luxe!

 

Repetities en ambities

Welke groep heeft de repetities met de hoogste moppendichtheid van Nederland en omstreken (zeker met alle schuine bakken meegerekend)? Ongetwijfeld Mooche!

Nu zonder gekheid: we maken veel lol samen, maar er wordt elke woensdagavond vooral heel hard gewerkt. Iedereen bereidt thuis met midi zijn of haar partij voor en op de repetitie voegen we die samen tot een geheel. Degene die het arrangement heeft geschreven leert de groep dit ook zelf aan, waardoor we gewend zijn aan drie verschillende stijlen van werken; leerzaam en spannend!

Waar ons bestaande repertoire uitbreiding kan gebruiken - uptempo, een ballad of juist een klein humoristisch ‘mupke’-  zoeken we in overleg nieuwe  nummers.

En is er incidenteel binnen een bijzonder programma eens instrumentale begeleiding nodig? Geen probleem, want de Moochers bespelen verschillende snaar-, toets- en blaasinstrumenten.

 

Verder is Mooche ambitieus!  Bij de start spraken we met elkaar af om de kwaliteitslat hoog te leggen, en elkaar daar ook op aan te spreken. Om te blijven leren en onszelf scherp te houden werken we af en toe met een coach. Daarom zijn we dus maar wat trots op de gedeelde derde prijs op het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles , die we in 2012 in Almelo behaalden tijdens ons eerste (!)optreden.

En hoewel we het vooral belangrijk vinden om uit te stralen hoeveel plezier we hebben in het samen muziek maken, staat bijscholing op gebied van presentatie ook nog op ons verlanglijstje.

 

Want to get Mooched?

Mooche live beluisteren? Kom dan op 25 mei naar ‘De Fendert Zingt/BALK festival Zuid ’ (Zevenbergen), op  15 juni naar het Midzomernachtconcert met harmonie St. Caecilia (Best), op 29 september naar Den Bosch Goes A Cappella ( Rosmalen), op 20 oktober naar ons dubbelconcert met Quintella (Best),  of wie weet op 9 november naar het BALK TOP Festival in De Doelen (Rotterdam).

Mooche volgen?

Word dan lid van onze Facebook-groep. Of check onze website www.mooche.nl ; binnenkort met nieuwe foto’s en geluidsfragmenten!

 

Tot Mooche!

 

Delen: