In the spotlight: Joyful

 

“Ik zing bij Joyful omdat het zo gezellig is, omdat de liedjes zo lekker swingen en omdat we samen zo’n mooi geheel vormen. Ik vind het leuk om én op het korenfestival op te treden én in de kerstmis."

 

"En weet je waarom ík er zing? Omdat we altijd zo gezellig kletsen tijdens het repeteren, grapje, want dat mag natuurlijk niet van de dirigent." 

 

"Voor mij is het belangrijk dat ik af en toe solo mag zingen, komen die zanglessen helemaal goed van pas."

 

"Een avondje weg zijn van huis, even alleen maar zingen, goed voor mijn longen, de voldoening die het geeft als we aan het eind van een avond hard oefenen dat moeilijke stukje ineens allemaal goed zingen. De vijfstemmige arrangementen, de teksten van de liedjes, het enthousiasme van de dirigent en het fabuleuze pianospel van onze nieuwe pianist."

 

"Samen even uit ons dak gaan of heel ingetogen een meerstemmig lied zingen. Iemand toezingen, een hart onder de riem steken, een leuke middag geven. Ja, daarom zing ik bij Joyful.”
 

Allemaal redenen om bij Joyful te zingen. Het 30-koppig popkoor uit Soest dat liedjes zingt met inhoud die swingen.

 

Joyful

 

Vijf jaar geleden werd Joyful opgericht door dirigent Annemarie van Os en pianist Harrie Herfst. Wie Annemarie zegt, zegt enthousiast. Ze dirigeert het koor met hart en ziel en lijf en leden. Ze begon op haar 16e met het dirigeren van haar eerste koor. Zelf zingt ze ook, in een pop/soulband en in een ensemble. Naast Joyful dirigeert ze nog twee andere koren waaronder, tijdelijk, Allround uit Soest. Vraag je wat Joyful voor haar betekent, dan antwoordt ze dat het iedere donderdag weer een feest is om Joyful te dirigeren.

 

Harrie Herfst is inmiddels gestopt als onze muzikale man. Zijn plaats is is ingenomen door Abel Bakema, ook een pianist in hart en nieren. Zijn pianospel doet ons tot grote hoogten stijgen en niet zelden voegt hij een humoristische noot toe aan ons gezang. Naast Joyful begeleidt hij nog meer koren en zanger(e)s(sen). En zingt hij zelf ook.

 

Joyful zong samen met Het Pacific Spirit Choir uit Canada op het Bevrijdingsfestival in Soest, gaf act de presence op “Koren onder de Toren” in Amersfoort. Twee jaar geleden gaven we ons eerste, uitverkochte, concert. Iets wat we zeker nog een keer gaan doen. Daarnaast zongen we bij Allerzielen en vrolijken we ieder jaar de kerstmis in Soest op.

 

Wil je Joyful horen zingen, houdt dan onze agenda op de website in de gaten: www.joyful-soest.nl Hier kun je je ook aanmelden als lid of informatie aanvragen.

 

 

Delen: