In the spotlight: Vrouwe IJsselstein Swingt

 

Vrouwe IJsselstein Swingt bestaat uit 30 enthousiaste en muzikale vrouwen en staat onder inspirerende leiding van Floor van Erp, die dit jaar zijn 30-jarig jubileum met ons viert! Dat Floor al zoveel jaren als muzikaal leider bij dit koor is betrokken, is heel bijzonder te noemen. Hij is als geen ander in staat om het niveau van het koor hoog te houden en ons te motiveren. Er is weinig verloop in het ledenaantal, want ben je eenmaal een VIJSje, dan wil je niets anders meer.

 

Ons koor heeft haar roots in de Barbershopwereld. Als Nederlands kampioenen mochten we verscheidene malen deelnemen aan wedstrijden in het buitenland. Sinds 2000 zijn we echter het pad van de lichte muziek opgegaan. Het repertoire, dat vrijwel geheel door Floor van Erp zelf wordt gearrangeerd, is zeer gevarieerd: van vrolijk swingend tot ontroerend melodieus. Om eens een paar uitersten te noemen: Umbrella versus Der Song von Mandelay, Geen kind meer versus Never Again van de Long Blondes.

We oogsten ook altijd veel succes met de medley van Franse chansons en niet te vergeten onze medley van nummers van Ramses Shaffy.

Ons koor is verdeeld in 6 stemgroepen, maar binnen deze groepen wordt ook weleens gewisseld als dat harmonisch beter uitkomt. Veel van onze nummers worden begeleid door onze vaste pianist Colijn Buis en we proberen door middel van staging onze songs kracht bij te zetten.

 

Er zijn natuurlijk heel veel hoogtepunten te noemen uit de afgelopen 36 jaar, maar uit onze recente geschiedenis moeten we zeker noemen dat we bij het Nederlands Koor Festival in 2005 én in 2010 zijn uitgeroepen tot Beste Vrouwenkoor lichte muziek. Ook het optreden in Jemen op de Nederlandse ambassade, ter ere van een cultureel festival dat daar werd gehouden, was onvergetelijk.

Daarnaast hebben we in eigen beheer 2 CD’s opgenomen. Onze kerst-CD “Kijk daar een slee” bevat naast kerstnummers ook andere hits en is te koop tijdens onze optredens of via onze site, www.vrouweijsselsteinswingt.nl/muziek .

December is voor ons koor altijd een topmaand qua optredens. Het thuisfront weet inmiddels niet beter, dan dat wij bijna elk weekend op pad zijn om op te treden. Als gastkoor zijn we betrokken geweest bij (kerst)optredens van het Deep River Quartet en shows van Ernest Beuving. En ons jaarlijkse optreden tijdens de winteropening van het Openluchtmuseum in Arnhem is voor ons altijd weer de kers op ons kersttaartje.

 

Regelmatig brengen wij een show op de planken van het Fulcotheater in IJsselstein; ook daar zijn we heel trots op. De eerste shows maakten we in samenwerking met een regisseur maar vanaf 2011 namen we zelf de regie in handen. We hebben samengewerkt met het Colijn Buis trio en we mochten percussionist Bart Fermie en gitarist Johan Slager in onze shows verwelkomen. De voorbereidingen voor onze  Kerstshow op zondag 22 december 2013 in IJsselstein  in het Fulcotheater zijn inmiddels in volle gang. Met nieuw repertoire, een prachtig winters decor mét bijpassende outfits(!), wordt dit een show waarin wij ons eens van een hele andere kant laten zien:

“Laat je meevoeren op een slee door een prachtig sneeuwlandschap, over gletsjers, langs ijsschotsen, met hier en daar een verdwaalde Eskimo of pinguïn... Je voelt de sneeuwvlokken en ijskristallen tintelen op je huid bij het horen van de vele sfeervolle en vrolijke Christmas songs.“

Er zijn nog kaarten beschikbaar dus kom kijken !

 

En niet te vergeten….

Voor iedereen die zelf eens met ons mee wil zingen, organiseren wij op ** zaterdag 8 februari 2014 een Sing In **

Helaas heren, we zouden het best gezellig vinden, maar we zijn hiervoor uitsluitend op zoek naar muzikale vrouwen !

Neem voor informatie over de Kerstshow, de Sing In 2014 en alle andere informatie over ons koor eens een kijkje op onze website: www.vrouweijsselsteinswingt.nl

 

Tot ziens en muzikale groeten!

 

Delen: