Studiedag arrangeren

 

Een hele dag gezamenlijk werken aan elkaars arrangementen

o.l.v. Tijs Krammer

Het maken van arrangementen voor je eigen groep is heerlijk om te doen. Je bent creatief bezig en je maakt iets bijzonders dat andere koren niet zingen. Echter, het schrijven is vaak wel een eenzame bezigheid. Met de zangers in je groep kun je arrangementen meestal niet in details bespreken, omdat ze daar niet de achtergrond voor hebben. Het liefst zou je ze bespreken met collega-arrangeurs en zou je feedback willen krijgen van een ‘crack’ in het vak. BALK creëert regelmatig die mogelijkheid.

 

Op de studiedag breng je één of twee zelfgeschreven arrangementen in. Voor elke deelnemer wordt een half uur uitgetrokken. We spelen en analyseren de stukken en eventueel zingen we de noten (als de bezetting van de deelnemers dat mogelijk maakt). Je krijgt van de docent en van de andere deelnemers de nodige opbouwende suggesties. Je kunt daarbij gericht vragen stellen over specifieke problemen waar je tegenaan loopt bij het schrijven.

Er komen natuurlijk en passant de nodige theoretische onderwerpen aan de orde. Tussen het bespreken van de arrangementen door doe je praktische schrijfoefeningen en wordt er – als daar behoefte aan is – ingegaan op theoretische onderwerpen.

 

Docent

De docent van de studiedag arrangeren is Tijs Krammer. Hij is veelgevraagd arrangeur en schreef onder andere voor Montezuma’s Revenge, The Gents, Wishful Singing en Frommermann. Hij is bij BALK tevens de docent van de arrangeercursus die om het jaar plaatsvindt (volgende start in januari).

 

Praktische informatie

Je kunt ook alleen als toehoorder deelnemen, dat wil zeggen dat er geen arrangement van jouw hand wordt besproken.

Maximum aantal (actieve) deelnemers is 8, minimum is 5.

 

Meer informatie via administratie@balknet.nl

 

Delen: