Amu6 Festival

 

Gehoord en gezien: Amu6 Festival, zondag 22 september 2013, kasteel Heeswijk, Heeswijk-Dinther

 

Dit was al weer de 4e editie van dit festival georganiseerd door het mannen van ensemble Dubbel-Zes uit Den Bosch. Op een prachtige locatie; namelijk kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. Er doen zes groepen mee, waaronder de organisatoren Dubbel-Zes.

De overige groepen zijn dit jaar, Mooche, The Essence, VPS KeK, Blended en de splinternieuwe groep Three MDB. Elke groep treed twee keer op, één maal in de wapenzaal en één maal in de salon (normaal is dit in de ridderzaal, maar daar was ditmaal een tentoonstelling). Als je van tevoren kaarten bestelde, moest je kiezen in welke zaal je wilde luisteren en wij kozen voor de ridderzaal die in het hoofdgebouw is. Je kon ook nog een rondleiding door het kasteel boeken, maar dat hadden wij in 2011 al gedaan, toen wij dit festival ook bezochten.

 

Als eerste zong The Essence een leuk programma met o.a. twee eigen nummers, Skin en Promises in hun bekende stijl: mooie nummers in prachtige arrangementen zonder opsmuk.

Het programma van VPS KeK bestond uit o.a. het lekker swingende The seventh son en het mooie close harmony gezongen A quiet place, heerlijk.

Na de pauze zong Blended een 60’s programma met o.a. een prachtige uitvoering van Eleanor Rigby en een leuk arrangement van Mr. Blue Sky.

 

De verrassing van de dag was de splinternieuwe groep Three MDB , ontstaan uit The Amsterdam Vocals, met o.a een mooi eigen nummer Goodbye to a dream, een bijzondere 7 nation army en een prachtige uitvoering van het nummer Broken van Kajsa Vala.

Mooche is dan alweer de op één na laatste groep die begonnen met twee heerlijke liefdesliedjes Accidentaly in love en Love you more en o.a. nog een mooi uitvoering zongen van het Franse nummer Parce qu’on vient de loin van Corneille.

Het mannen ensemble Dubbel-Zes zongen o.a. een prachtig arrangement van Factory, een heerlijke uitvoering van Something en een indrukwekkend arrangement van (Something inside) So strong.

 

Het is een heerlijke middag geweest op het kasteel met aardig weer, waardoor men lekker buiten kon zitten gedurende de pauzes en lekker napraten na afloop, met een spontane uitvoering door VPS KeK van hun arrangement van 7 nation army. Het was een heerlijke muzikale middag.

 

Hans Koelemij

 

Delen: