BALK Festival Noord verschoven naar 1 november 2020

 

BALK Festival Noord is door de ontwikkelingen rond het coronavirus verschoven van zondag 22 maart naar ZONDAG 1 NOVEMBER 2020.

 

De inschrijving voor het festival is gesloten.

 

BALK Festival Noord is een festival voor lichte amateurkoorzang in Noord-Nederland. Naast optredens van deelnemende popkoren en zanggroepen ten noorden van de lijn Urk-Coevorden, zijn er workshops en gastoptredens.

 

Hoe verder

Groepen die zich hebben aangemeld, hebben al te horen gekregen of ze mee kunnen doen. Er kunnen max. 24 koren meedoen.


Koren zijn op volgorde van inschrijving geregistreerd. Koren uit de regio Noord, die lid zijn van BALK, werden als eerste op volgorde van aanmelding als deelnemer geplaatst. Koren uit de regio Noord, die geen lid zijn van BALK, werden daarna op volgorde van aanmelding als deelnemer geplaatst.


Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor deelnemende koren bedraagt:
- BALK-leden: €100,- per koor + €5,- per koorlid
- niet-BALK-leden: €125,- per koor + € 5,- per koorlid.

Ieder deelnemend koor krijgt 20 minuten zangtijd. De rest van de dag is er om samen te luisteren, ideeën en inspiratie op te doen, en voor ontmoeting en plezier.


Workshops
Er worden tijdens het festival diverse workshops aangeboden, die toegankelijk zijn voor individuele koorleden van de deelnemende koren. Ook het publiek kan hieraan deelnemen. Daarnaast is er de mogelijkheid om als deelnemend koor tegen betaling als geheel een uur een workshop te volgen. In overleg met de workshopleider wordt een maximale groepsgrootte vastgesteld. Dit kan betekenen, dat meerdere koren worden samengevoegd. Informatie over de workshopleider, de inhoud van deze workshop en manier van opgeven volgt nog. Kosten workshop: per koorlid € 5,-.

 

Voorbereidingen

Solid Sound Pop Vocals uit Drachten organiseert het festival in nauwe samenwerking met BALK. Doel van het festival: het zingen in popkoren en vocal groups, die lichte muziek op hun repertoire hebben, stimuleren en op de kaart zetten.


BALK Festival Noord biedt deze zanggroepen niet alleen een podium om op te treden, maar ook om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en te inspireren, om te genieten en aan vernieuwende workshops deel te nemen. Deelnemende koren krijgen een uitgebreid juryrapport van een vakkundige jury. Er is aan het festival geen competitieopzet verbonden.


 


 

Benieuwd naar de vorige editie van 2018? Lees hier een recensie van het festival.

 

 

 


Verslag van BALK festival Noord 2014

Lees hier een verslag van van dit festival.

 

Delen: