Musical Intermezzo: Papernotes

 

 

Gehoord en gezien: Musical Intermezzo met "Papernotes" op vrijdag 14 november 2014 in Theater de Speeldoos, Vught. Alle foto's: Trudie van der Steeg

 

Musical Intermezzo strooit met Papernotes

Musical Intermezzo gaat in de 9e productie terug naar de basis; een liedjesvoorstelling zonder toneelspel. In het sfeervolle theater De Speeldoos in Vught neemt MI het publiek mee in een afwisselend programma, die uit de 5 favoriete nummers van de leden is samengesteld.

 

Bij het openingsnummer Happy ben ik even bang dat de zangers tijdens de show zullen worden overstemd door de live band, maar gelukkig wordt dit al snel door techniek en combo gecorrigeerd en komen de solisten goed tot hun recht. MI bestaat uit een uitgebalanceerde hechte groep van 8 zangeressen en 6 zangers met vocale kwaliteiten. Het decor van palletdelen en een houten scherm voor projectie van film is eenvoudig en doeltreffend. Regisseuse Mary-Ann Schonk-Meeuwsen is erin geslaagd om de zeer uiteenlopende nummers  met goede choreografie tot een mooi geheel te smeden. Het combo bestaande uit fluitist/saxofonist, toetsenist, toetsenist/dirigent Ruud Verkoeijen, drummer, gitarist en bassist zorgen ervoor dat zang en muziek goed in balans zijn.

 

Het publiek krijgt een goodiebag mee de zaal in. In het zakje zitten een zakdoek, enkele bonen (het nummer Chili con Carne wordt door de dames gezongen), 2 pepernoten en een chocolaatje. De voorstelling wordt afgewisseld door eigentijdse nummers als Happy en Love you more tot A nightingale sang gezongen door een select groepje. Met de witte en bruine pepernoot wordt het publiek gevraagd om 2 dissonante noten te zingen om uit te leggen hoe moeilijk het is om een nummer als A nightingale sang te zingen.

 

De medley Who wants to live forever/the Miracle maakt diepe indruk zowel qua choreo als arrangement, echt een kippenvelmoment.

Na de pauze maken de mannen indruk met het ingetogen gezongen Love you more. Door de individuele versterking en de sterke stemmen van de zangers en zangeressen miste ik soms de dynamiek in de show. Als je vocaal ‘geweld’ afwisselt met kleine ingetogen zacht gezongen liedjes dan zou het publiek de zakdoek uit de goodiebag gepakt hebben.

De goed-fout medley mist zijn humoristische uitwerking niet. Het publiek geniet, applaudiseert en fluit zelfs na sommige nummers, dus de sfeer is prima. Met het mooie Old and Wise en You’re the voice inclusief doedelzak op het einde gaat het publiek na een heerlijke voorstelling huiswaarts.

 

Marcelle Hermsen

 

 

Delen: