In the spotlight: Zanggroep Spirit

 

25 jaar!!

In 1990 is Zanggroep Spirit in Best opgericht en daarna uitgegroeid tot een groep van 35 enthousiaste mannen en vrouwen die met elkaar genieten van zingen. Het is onze uitdaging om de muzikale lat steeds een stukje hoger te leggen én te zorgen voor een podiumpresentatie die de betekenis van het lied ondersteunt.

Dit jaar vieren we ons 25-jarig jubileum!

 

Spirit heeft al drie grote theaterproducties op haar naam staan. Ook was Spirit winnaar van een aantal korenfestivals. Ons repertoire is veelzijdig: swingende songs, ontroerende ballads en pittige popnummers, uitgevoerd in diverse talen.

 

Don Henken, de dirigent van Spirit, werkt elke donderdagavond vol overgave en enthousiasme aan het verfijnen van de nummers van de show. Iedere noot moet zuiver zijn en met de juiste intentie worden neergezet. Don neemt met minder geen genoegen. Op deze manier helpt hij ons naar een hoger niveau. Moeilijke nummers zoals het a-capellanummer Here’s to life gaat hij niet uit de weg. Ook het door hem gearrangeerde top 40 nummer Uptown Funk past perfect bij Spirit. Spirit heeft mede dankzij hem een enorme groei doorgemaakt!
 

 

 

Anne Simkens, regisseur van Spirit, komt gemiddeld één keer per maand naar onze repetitie. Bij elk nieuw nummer kijken we eerst samen wat de tekst betekent, wat de intentie van de artiest is. Van daaruit werken we aan mimiek en houding en tot slot zorgt Anne voor een mooie, passende zetting op het podium. Muziek en podiumpresentatie worden door Don en Anne perfect op elkaar afgestemd.
Een nummer zoals Butterflies and Hurricanes vraagt om een krachtige choreografie en bij een nummer als Happy kunnen de koorleden vrijer bewegen. Iedere beweging moet passen bij de intentie; Anne is niet van de dansjes.

 

Tijdens de repetities en optredens worden we muzikaal ondersteund door Joost Kraaijeveld op de piano. Bij ieder optreden oogst hij veel bewondering door zijn prachtige spel. Ook in juryrapporten wordt hij geprezen. Tijdens onze nieuwe show zal hij een jong en dynamisch combo aansturen.

 

Zanggroep Spirit nodigt u uit!

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan een nieuwe show. We zijn bijzonder trots op het eindresultaat! De titel van het jubileumconcert is Move!
De wereld om ons heen is voortdurend in beweging. Muziek creëert beweging en Spirit neemt u hierin mee. U zult verrast zijn over deze vernieuwende manier van optreden. Met een doordacht licht- en geluidsplan, mooie zang, begeleid door een dynamisch combo willen we u laten genieten van een enerverend programma.

De optredens zijn gepland op 11, 12 en 13 maart. Kaarten kosten €16 en zijn verkrijgbaar via www.zanggroepspirit.nl.

 

 
<<
 

 
>>
 
 
 
 
Delen: